Powerball — pasaulē lielākā loterija

Powerball — pasaulē lielākā loterija

2016-12-02 10:53:58 - Braňo "Ace"
Minimālais džekpots $ 40 000 000
Maksimālais džekpots

Powerball ir īpaši populāra loterija. Tā ir radusies 1988. gadā, kad to ieviesa ar nosaukumu Lotto*America. Pēc četriem gadiem tai piešķīra pašreizējo (viegli iegaumējamo) nosaukumu jeb Powerball. Ir mainījusies arī spēles koncepcija, pieļaujot neierobežotus džekpota laimestus.

Powerball loterijas principi

Loterijas princips pārsvarā ir nemainīgs. Lai saņemtu galveno balvu, ir jāuzmin 5 skaitļi un viens bonusa skaitlis (Powerball). Tomēr nesen ir mainīti loterijas īpašie noteikumi. Līdz 2015. gada novembrim vajadzēja uzminēt 5 skaitļus no 59. Tagad uzdevums ir nedaudz grūtāks. Vēl joprojām ir jāuzmin 5 skaitļi (un bonusa skaitlis), bet tagad ir jāizvēlas no 65 iespējām. Bonusa skaitlis tiek izvēlēts no 26 (iepriekš 35) skaitļiem. Iespēja saņemt džekpota laimestu līdz ar to ir “nedaudz” samazinājusies un šobrīd ir 1:292 201 338.

Power Play

Tā dēvētā Power Play ir ļoti aizraujošs papildinājums un lieliska iespēja palielināt laimestu. Tas būtībā ir laimesta bonusa reizinātājs. Tomēr tas neattiecas uz džekpota laimestu. Iesniedzot savu biļeti, jums ir jāpieņem lēmums, vai vēlaties piedalīties džekpota spēlē vai arī maksāt papildu dolāru par iespēju pareizināt laimestu zemākās pozīcijās.

Šajā sistēmā laimests tiek pareizināts, izmantojot īpaši izlozētu reizinātāju (no 2 līdz 5), kas piešķirts jūsu laimesta pozīcijai (dažādiem laimestiem reizinātājs var būt atšķirīgs). Tomēr šai iespējai ir ierobežojums. Saņemot otro balvu, maksimālais laimests, pat izmantojot reizinātāju 5, tik un tā ir 40 miljoni dolāru.

Lielākais loterijas laimests — Ginesa pasaules rekords

Powerball loterija ir ieguvusi Ginesa pasaules rekordu. Tās ietvaros ir izmaksāts lielākais džekpota laimests pasaules vēsturē. 2016. gada 13. janvārī trīs uzvarētāji kopā ieguva galveno balvu, kas sasniedza neticamu summu jeb 1,5864 miljardus ASV dolāru.

Starp citu, laimīgais uzvarētājs var izvēlēties, vai laimests tiek izmaksāts uzreiz (samaksājot nodokli 35% apmērā) vai arī to izmaksā vairākās daļās 30 gadu laikā.

Atšķirība no Mega Millions

Powerball loterija ir līdzīga Mega Millions, tomēr ir vairākas atšķirības. Abās spēlēs ir jāuzmin pieci skaitļi un viens bonusa skaitlis. Powerball loterijā spēlētājs izvēlas galvenos skaitļus no 69 skaitļiem, un bonusa skaitlis tiek atlasīts no 26 skaitļiem, savukārt spēlē Mega Millions galvenos skaitļus var izvēlēties no 75 iespējām, bet bonusa skaitli — no 15 skaitļiem.

Galvenā atšķirība, kuras dēļ Powerball loterija ir iecienītāka, ir minimālā džekpota vērtība. Powerball loterijā tie ir 40 miljoni ASV dolāru — ievērojami vairāk nekā Mega Millions minimālais džekpota laimests jeb 15 miljoni ASV dolāru.

Kur piedalīties tiešsaistes loterijā
SYNOT TIP Lasīt atsauksmes

Šajā tīmekļa vietnē tiek izmantoti sīkfaili, kas palīdz mums uzlabot parādītā satura kvalitāti. Sīkfailus var bloķēt pārlūkprogrammas iestatījumos. Apmeklējot un izmantojot mūsu mājaslapu, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai, kā aprakstīts mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumos.

Es piekrītu